15. 7. 2008

Siluety súčasných obetí komunizmu (aj) v Prievidzi

.

Tento emblém Falun je miniatúrou vesmíru. Tiež má svoju vlastnú formu bytia a proces vývoja vo všetkých ostatných dimenziách. Preto ho nazývam svetom.


- Li Chung-č' -


Znak v strednej časti emblému, v sanskrite nazývaný swastika, symbolizoval v rôznych kultúrach velké štastie a bol chápaný v kladnom zmysle. Predtým, ako si ju privlastnili nacisti, bola známa vo Francúzsku, Nemecku, Británii, Škandinávii, Číne, Japonsku, Indii, a USA. Najstaršie z nich pochádzajú z rokov približne 2500 pr.n.l.


Prievidza v stredu 23. júla na Námestí slobody od 9.00 - 17:00h



Prezentáciou čínskych cvičení Falun Gong, kreslením siluet obetí komunizmu a petíciou proti mučeniu chcú organizátori poukázať na hrubé porušovanie ľudských práv v Číne, ktoré režim ešte zintenzívnil v súvislosti s tohtoročnou letnou olympiádou.

Čínsky komunistický režim sa snaží cvičebnú metódu mysle a tela Falun Gong od roku 1999 vykoreniť z tradičnej kultúry. Ľudí, ktorí sa mu venujú, vo vlasti prenasleduje a deportuje do koncentračných táborov, kde sú mučení a ponižovaní.

Podrobnejšie informácie o podobných akciách pripravovaných aj v ďalších slovenských mestách získate u konateľa Slovenskej asociácie Falun Gong Petra Jonastika (info@falugong.sk alebo 0902 047 480).


Žiadne komentáre: